ÖPPET

OBS! Ändrade öppettider
under coronaepidemin.
Se vår förstasida

Swish 123 313 9763

Egna produkter

Här kommer vi efterhand att lägga upp egna produkter, sånt vi själva tillverkar och sånt vi utvecklar och låter andra tillverka.
Såpa


Vi kokar två typer av såpa, en gjord på svensk linolja och en gjord på svensk ekologisk rapsolja. Båda såporna är hantverksmässigt framställda rengöringsmedel med mycket goda fett-, sot- och smutslösande egenskaper.
Såporna är effektiva till de flesta typer av rengöring och är skonsamma mot huden. Till såpskurning av golv, s. k. skurgolv, där man behöver ha en lite fetare såpa, rekommenderar vi i första hand vår linoljesåpa.

Broschyr (PDF)
Produktblad linoljesåpa (PDF)
Produktblad rapsoljesåpa (PDF)
SchablonerVi arbetar med att ta fram mallar för schablonmålning efter gamla mönster vi har hittat i Roslagen. Ovan en kopia av ett mönster som hittades i det så kallade Dejvanhuset i centrala Norrtäje strax innan det revs, målad på lumppapp med äggoljetempera.
Trä

Vi tillverkar en del mindre produkter av trä, till exempel knoppbrädor med handskurna knoppar, naturvuxna krokar samt nyckelbrickor och smörknivar i olika träslag dekorerade med karvsnitt. De flesta produkterna är tillverkade av trä från Rådmansö.


Tråd

Vi tillverkar en del trådslöjdsprodukter, bland annat krokar och grytunderlägg, efter gamla förebilder.ÖPPET

OBS! Ändrade öppettider
under coronaepidemin.


Swish 123 313 9763

Uppdaterad 2019-02-14
 
© Båt & Byggnadsvård i Roslagen 2012-2019